Sopimusvuori Ry kotisivu

Soppin ja Citykauriin katsaus Lielahden kartanon kevääseen

Soppi-hiiren pieni musta kuono pilkisti Hiedanrannassa sijaitsevan Lielahden kartanon ovenraosta ja nuuhki varovasti kevätilmaa.

-Tule vaan, kyllä täällä jo tarkenee, Citykauris huudahti huomatessaan ystävänsä ja jatkoi sitten pihapuiden ympäri kirmaamista.

-Eilen satoi taas ja tassuni kastuivat rännissä litimäriksi, vieläkin viluttaa, Soppi empi vielä räystään alla ja siristi silmiään keväisessä auringonvalossa.

-Mutta nyt paistaa taas aurinko ja on lämmintä. Sellaista se kevät on. Tules nyt auttamaan minua.

-Sinä se ainakin olet kevätvirtaa niin täynnä, että mahdatko apua tarvitakaan. Mutta hyvä on, uskaltaudutaan sitten kunnolla ulos.

Soppi kipitti nurmikolle. Aurinko lämmitti mukavasti hänen harmaata turkkiaan ja hän rentoutui.

-Mitenkäs sinä näytät jotenkin erilaiselta kuin vielä muutama päivä sitten? Soppi uteli Citykauriilta.

-Noh, hieman kiillotin sarviani kevään kunniaksi, Citykauris selitti ylpeänä ja keinutteli päätään puolelta toiselle.

-Hyvältä näyttää! Mutta mitäs sinä täällä oikein puuhaatkaan?

-Etkö ole kuullut, vaikka olet olevinaan niin utelias hiiri? Pitää laittaa kartano ja pihamaa kevätkuntoon. 3.-4.5., eli ihan kohta täällä askarrellaan äitienpäiväkortteja ja äitienpäivänä 12.5. on kakkubuffet kaikkien ihanien ja mahtavien äitien kunniaksi. 9.5. Radikaalit ristipistot saapuvat Kartanokahvilaan pistelemään porukalla sanomaa kankaisiin. 11.5. on vuorostaan luvassa toisenlaista tapahtumaa, kun AEIOU vauva- ja taaperoteatteri saapuu esittämään värikästä komediaa kaikille vauvoista leikki-ikäisiin. Rauhallisempaa ohjelmaa kaipaava voi tulla joka perjantai Mielihyvin kahvilaan pelaamaan lautapelejä. Ja siinä oli vasta huhtikuu.

-Oi, kuulostaa ihanalta! Minä olen puolestani pienen tietokoneeni ruudulta seurannut muiden Sopimusvuoren yksiköiden somemaailmaa ja näyttäisi siltä, että joka puolella tapahtuu. On nuorten pelipajaa, Nätiks-pajaa, Kädentaidot -messujen valmistelua, muuttoja ja tupaantuliaisia… Ja kaikenlaisista muistakin tapahtumista ja toiminnoista kuulee huhuja käytävillä. Vähemmästäkin aktiviteetista alkaa mieli kirkastua.

Soppi innostui niin, että aivasti pienen hiiren aivastuksen.

-Näin kauniina päivänä ei haittaa siitepölytkään, Soppi jatkoi intoiluaan ja kiipesi puun oksalle tähystämään kohti Näsijärveä. -Voi, kyllä kevät aina piristääkin mieltä talven värjöttelyn jäljiltä. Ja tuollahan uiskentelee joutsenpari aivan rannan tuntumassa! Tästä tulee vielä upea kesä kartanolla.

Citykauris puuhasi omiaan, oli niin ajatuksissaan, ettei ihan kuullut edes kaikkea mitä Soppi oli selittänyt. Sitten hän vilkaisi kelloa ja tokaisi: -Sanos muuta, eihän tässä meinaa malttaa lopettaa töitäkään. Mutta käydään nyt kuitenkin juomassa terassikahvit ja syömässä kartanokahvilan herkulliset pullat.