Työvalmennusyksikkö Hiedanranta

Työvalmennusyksikkö sijaitsee Hiedanrannassa, Lielahden kartanossa. Hiedanranta on uusi kehittyvä tulevaisuuden kaupunginosa Näsijärven rannalla. Työvalmennusyksikkö Hiedanranta tarjoaa valmentavaa kuntouttavaa työtoimintaa psykososiaalisen tuen palveluita. Työvalmennusyksiköstä löytyy neljä sisäistä tiimiä, joissa kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat voivat toimia. Tiimit ovat: Kartanokahvila Mielihyvin, Konttuuri, Pehtoorit ja Ryytimaa. Lisäksi järjestämme Remppaa ja tuunaa -toimintaa alle 30-vuotiaille nuorille.

  • Kartanokahvilassa tehdään asiakaspalvelua, kassatyöskentelyä, leipomista ja tilauskahvituksia. Kahvila toimii myös kulttuuritilana vaihtuvine taidenäyttelyineen.
  • Konttuurissa tehdään markkinointiin, tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen, sekä erilaisiin taloushallintoon liittyviä työtehtäviä. Konttuuri vastaa Kartanon aula-ja vahtimestaripalveluista.
  • Pehtooreissa tehdään kiinteistöhuollon sisä- ja ulkotehtäviä, sekä nautitaan raikkaasta ulkosäästä kartanon upeilla tiluksilla.
  • Ryytimaalla hoidetaan alueen Syötävää puistoa ja kasvihuoneita sekä torjutaan alueella kasvavia vieraslajeja. Ryytimaalla pääset myös liikkumaan luonnossa.
  • Remppaa ja tuunaa on alle 30 – vuotiaille suunnattua  työtoimintaa. Rempaten ja tuunaten syntyy mieleistä jälkeä ja työtoiminnassa opitaan taitoja, joista on apua monissa tilanteissa.  Remppaa ja tuunaa rahoitetaan Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustuksella.

Työvalmennusyksikkö Hiedanrannassa on mahdollisuus suorittaa seuraavat osatutkinnot:

  • Liiketoiminnan perustutkinnosta tutkinnon osat tapahtumatuotanto ja työyhteisössä toiminen
  • Liiketoiminnan ammattitutkinto; Aula- ja monipalvelut (vahtimestari) osatutkinto
  • Kahvilapalvelut osatutkinto ja ravitsemuspalveluissa toiminen osatutkinto ravinto- ja cateringalan perustutkinnosta
  • Piha- ja ulkoalueiden hoito -osatutkinto kiinteistöhuollon perustutkinnosta
  • Osatutkinto puutarha-alan perustutkinnosta; Luonnon monimuotoisuutta tukeva puutarhanhoito

Työvalmennusyksikkö sijaitsee kauniilla puistoalueella suurien tammien katveessa. Ympäristö on luonnonläheinen ja rauhallinen, jossa vuodenaikojen vaihtuminen näkyy kauniisti. Työvalmennusyksikön toimintaa kehitetään yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja teemme yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Viranomaisen hyväksymä ja valvoma sosiaalipalvelu.

Yhteystiedot

Tehdaskartanonkatu 38
33400 Tampere

Työvalmennusyksikkö Hiedanranta

ma-to klo 9-16, pe klo 9-15

Kartanokahvilan aukiolot
Tiistai – torstai klo 10 – 16

puh. 044 4554 770

Pysäkit Paasikiventiellä Hiedanranta 1010 ja 1011.