Sopimusvuori Ry kotisivu

TUTUSTU HIEDANRANTAAN

Työvalmennusyksikkö sijaitsee Hiedanrannassa, Lielahden kartanossa. Hiedanranta on uusi kehittyvä tulevaisuuden kaupunginosa Näsijärven rannalla. Työvalmennusyksikkö Hiedanranta tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa, osallisuutta vahvistavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta. Työvalmennusyksiköstä löytyy kolme sisäistä yksikköä, joissa kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat voivat toimia. Sisäiset yksiköt ovat nimeltään Kartanon henkeen kuuluvasti: Kartanokahvila Mielihyvin, Konttuuri ja Pehtoorit.

 

 

Ajankohtaista

Hiihtoloma viikko.

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

Olemme siirtyneet helmikuun puolelle ja hiihtoloma viikko häämöttää jo horisontissa. Täällä kartanolla on tiedossa kaikenlaista kivaa tapahtumaa sekä lapsille että aikuisille.

Laskiaispäivänä 25.2 on tarjolla lapsekasta hauskanpitoa. Muun muassa lautapelejä hyvässä seurassa, laskiaispullien tuunausta ja villasukkadiscoa! Lisäksi ilmojen salliessa ulkoleikkejä, kuten vaikkapa lumiukkojen tekemistä. Toivotaan parasta ja lunta maahan. 😊

Kalevalan päivänä 28.2 kartanolla esiintyy kulttuuriosuuskunta Uulu. Heidän monitaiteellisen näytöksensä, Sotkan munasta maailma, kautta pääsee tutustumaan runolaulun ja Kalevalan maailmaan. Monipuolinen esitys sisältää lauluja, jotka heräävät henkiin live-piirustuksina tapahtuman aikana. Kuvitus heijastetaan videotykin kautta valkokankaalle. Perinteisten soittimien lisäksi esityksessä hyödynnetään modernia teknologiaa, kuten esimerkiksi musiikkiefektejä. Kaiken lisäksi esitys on osallistuva, yleisökin pääsee laulamaan mukana sekä piirtämään itse tarinaa paperille. Esityksen aikana syntynyt piirustus jääkin sitten muistona esityspaikkaan. Lisäksi Kartanokahvila Mielihyvässä on tarjolla perinteisiä ajankohtaan sopivia leivoksia ym. suuhun pantavaa.

Olen saanut olla mukana luomassa näitä tapahtumia. Mielenkiintoista puuhaa kaiken kaikkiaan. Tapahtumamainoksetkin sain tehdä ja suunnitella ihan itse. Oli hauskaa kokeilla tehdä eri tyyppisiä mainoksia. Toinen enemmän aikuisille suunnattu ja toinen vastaavasti lapsille.

Tapahtumapäivien ohjelmaa työstetään edelleen. Voi siis hyvinkin olla, että tapahtumia ja tekemistä tulee vielä lisää!

Tässä nämä tekemäni tapahtumamainokset a4-versioina. 😊

 

Huovutustöitä kartanolla (ja ajatuksia liittyen kartanon näyttelyihin ja itse taitelijoihin.)

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

 

Taiteen asialla jälleen. 4.2.2020 käynnistyy Lielahden kartanolla Virpi Kivisaaren näyttely, jossa hänen tekemiään huovutustöitä on esillä helmikuun loppuun asti Kartanokahvila Mielihyvässä. Tällä kertaa sain tutustua taiteilijaan henkilökohtaisesti. Hän on oikein värikäs ja miellyttävä persoona, töidensä näköinen arvokas leidi. Otin kuvia sekä hänen töistään että taiteilijasta itsestään.

Pidän siitä, että täällä järjestetään aina hyvin toisistaan poikkeavia näyttelyitä. Olen nähnyt kaikenlaisia töitä. Erilaisin tekniikoin luotuja maalauksia, useista eri materiaaleista valmistettuja pienveistoksia, monenlaisia- ja aiheisia valokuvia. Näin muutamia esimerkkejä mainitakseni. Virpi Kivisaaren lisäksi olen tavannut henkilökohtaisesti toisenkin taiteilijan, Martta Meriläisen. Hänen hienoja eläinaiheisia piirroksiaan oli esillä viime vuoden marraskuussa. Mielenkiintoista tavata taitelijoita töidensä takaa. Mikään työ ei synny tyhjästä, sen taustalta löytyy aina aito ihminen.

Tässä muutama kuva huovutustöistä sekä Virpi Kivisaaresta itsestään.

 

Virpi Kivisaari
huopatossut
huopakäsineet

 

 

 

Vuodenaikoja kuvina.

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

Olen kuvaillut täällä Lielahden kartanon alueella viime kesästä lähtien, kolmena eri vuodenaikana. Ajattelinkin sitten, että voisin tehdä kuvista pienen kollaasin. Näkee ihan konkreettisesti kuinka ympäristö muuttuu ajan myötä. Kuinka kartanoa ympäröivän puiston vihreys vaihtuu syksyisiin ruskan väreihin ja edelleen talven valkoiseen huurteeseen.

 

Lielahden kartano kesällä
Kartanopuisto kesällä
Kartanopuisto kesällä

 

Lielahden kartano syksyllä
Kartanopuisto syksyllä
syksyinen polku kartanolle

 

talvinen näkymä kartanolle
Kartanopuisto talvella

 

 

 

 

 

 

Tammikuun taidenäyttelyt.

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

Nyt olisi alkaneen vuoden piristykseksi tarjolla mielenkiintoisia taidenäyttelyitä Lielahden kartanolla. Näin itsekin taiteiden ystävänä suosittelen kaikille lämpimästi.

Kartanokahvila Mielihyvässä on 2.1.-31.1.2020 esillä taidemaalari Minttu Pakan ihastuttavan värikkäitä canvaspohjille luotuja eläinaiheisia akryylimaalauksia piristämään vähän odottamattoman harmaata tammikuuta. Galleria Muuntotilassa puolestaan on 11.1.-31.1.2020 tarjolla kolmen kuvanveistäjän, Ilai Elias Lehdon, Einari Leskisen ja Leena Reittun, jotka tunnetaan myös nimellä Kollektiivi Hukkaperi, näyttely nimeltään Nurin päin. Siellä voitte käydä ihastelemassa kierrätysmateriaaleista syntyneitä originelleja pienveistoksia.

Laitan pari kuvaa Minttu Pakan näyttelystä, mutta Nurin päin-näyttelystä en saanut otettua kuvia, koska siellä oltiin vielä pistämässä näyttelyä pystyyn kirjoittaessani tätä tekstiä.

 

Joulun toivotukset kartanolta.

 

Hiedanrannan Citykauris tässä moi!

 

Ajattelin toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille lukijoilleni. Ja tietysti myöskin kollegoilleni kartanolla ja ihan kaikille muillekin ihmisille! 😊

2019 kesäkuussa täällä Lielahden kartanolla aloitin. Mielenkiintoiset seitsemän kuukautta nyt siis takana. Aluksi vähän jännitin tätä blogin kirjoittamista, koska en ollut aiemmin kirjoittanut mitään tällaista kaikkien luettavaksi tarkoitettua julkaisua. Mutta kiva on ollut kirjoittaa ja samalla olen päässyt tutustumaan esimerkiksi Hiedanrannan alueeseen ja sen historiaan.

Mukaan on mahtunut myös vaihtelevia työtehtäviä, kuten kesän Puutarhajuhlat ja Tampereen messukeskuksessa järjestetty Kädentaidot-messut. Jännittäviä isoja tapahtumia molemmat. Saa nähdä mitä kaikkea uusi vuosi 2020 tuo tullessaan. Ainakin Sopimusvuori ry täyttää pyöreät 50 vuotta toukokuussa. Tapahtumaa varmastikin tiedossa sitten keväällä.

Ei muuta kuin syökää ja levätkää hyvin joulun pyhinä keräten voimia alkavaa vuotta varten.