Mielenterveyskuntoilua avannossa

Avanto.

”Avantouinti on mielenkiintoinen aihe blogille!”, kertoo ChatGPT, kun kysyin. Kivaa tää nykyään trendikäs avustettu ajattelu.

”Voit keskittyä kertomaan avantouinnin terveysvaikutuksista, kuten sen vaikutuksista mielenterveyteen, verenkiertoon ja vastustuskykyyn.”

Sitähän tuo tekee, hyvää oloa sekä pirteyden että levon suuntaan, tosin ei se mielenterveys ole mitenkään irrallinen asia verenkierron ja vastustuskyvyn kanssa, toki käsitteenä paljon sumeampi, ehkä eräänlainen lopputulos, joka vaikuttaa alkutekijöihinsä. Verenkierto ja vastustuskyky paranevat siis sen mielenterveydeksi kutsutun kanssa.

”Voisit myös jakaa vinkkejä turvalliseen avantouintiin…”

Nää nyt ei ole mitään vinkkejä vaan perusasiat jotka pitää ottaa huomioon: ei yksin, ei sairaana, ei kännissä. Liukkaus pitää ottaa huomioon eli jotkut ei-liukkaat crocsit olisivat hyvät. Myös, jos on sairauksia, jotka voivat olla ikäviä niin kannattaa kysellä lääkäriltä.

Ja se, että kyseessä ei ole mikään urheilusuoritus, jossa yritetään rikkoa ennätyksiä, koska ihmisen kehoa ei nyt vain ole tehty pitkäaikaiseen oloon kylmässä. Lyhytaikaisesta kylmässä oleskelusta taas on keholle ja mielelle etua, ja tietenkin sietoraja samalla kehittyy.

”…ja antaa vinkkejä pukeutumiseen eri lämpötiloissa sekä kertoa omista kokemuksistasi.”

Ei siellä avannossa olla yleensä mikään puku päällä paitsi uikkarit, mutta tietenkään sinä tekoäly et omaa kokemusta avannosta etkä Suomen ilmastosta.

Ja kerron omia kokemuksia kuten ehdotit: Autuaallinen olo on kokemukseni.

Terveisin nimimerkki Jääkarhu

Teksti on osa Mun mielessä -blogikokonaisuutta, jossa Mielenterveyskuntoilijat kertovat oman tarinansa.