Sopimusvuori Ry kotisivu

Siirtymätyöpäivät 4.4. ja 5.4.2019

Torstaiaamun auringosta sai nauttia vähän tavallista enemmän, kun jouduin poikkeuksellisesti kävelemään ensimmäistä kertaa töihin tällä kertaa. Muuten päivä alkoi tavalliseen tapaan; sisäänleimaus, kylmäkuorman purkua, vähän lämpötilojen mittausta tuotteista. Meitä oli oikein kaivattu, tekemistä riitti päivän mittaan vähintäänkin riittävästi. Toisin kuin parina aikaisempana viikkona, tällä kertaa meillä ei ollut nuoria apulaisia kanssamme.

Perjantai sujui muuten samanlaiseen tapaan, mutta itselleni osoitettiin kesken päivän haasteellisempia tehtäviä, mutta niistäkin selvittiin ainakin kohtalaisen hyvin. Lähinnä senkin ajan olisin voinut toimia omissa työtehtävissäni, jotta ne olisi saatu hoidettua nopeammin alta pois, mutta vaihtelu virkistää. Positiivista myös huomata, että työn määrä on kevättä ja pääsiäistä kohden jälleen virkistynyt, kiitos asiakkaiden.

Pääsiäisraekarkkien makuisin juhlavin terveisin

Vesa, Walonkulman jäsen ja siirtymätyöntekijä.


Emilian loisto päivä

 

Uutena jäsenenä olin tänään loiston tiimissä keittiöllä tekemässä kasvissosekeittoa ja piirakoita, sekä lisukkeeksi kuului myös munavoi. Tänään fiilikset olivat todella hyvät, ja palasin mielellään Walonkulmaan neljäntenä päivänä kokkailemaan. Olen päässyt hyvin sisälle talon toimintaan, joka päivä on uusi ja erilainen. Eli mahtava. Tähtäimessä minulla on Walonkulman avulla päästä siirtymätöihin.

 

Terveisin Emilia

Haastattelussa lähihoitajaopiskelija Sanni

Musiikkimaku: Kuuntelen laajasti, mitä radiosta tulee. Pääosin suomalaista.

Lempielokuvat: Sota ja kauhu.

Lempikirjailija: Camilla Läckberg

Mitä olet tykännyt olla Klubitalolla? Olen viihtynyt todella hyvin ja olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin. Päivät kuluvat hujauksessa. Jään kyllä kaipaamaan tätä paikkaa.

Mikä on ollut parasta Walonkulmassa? Sosiaalisuus ja ihmiset. Ja se että, jokainen voi olla juuri sellainen kuin on.

Kengänkoko ja Älykkyysosamäärä? Toinen on pieni ja toinen suuri. Enempää en halua avata.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia ja unelmia? Mieluisa työpaikka. Sosiomiopinnot. Matkustelu.

Motto: Kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu ja asioilla on tapana järjestyä.

Lempiruoka: Perunamuusi ja hirvenlihakastike.

Mikä on parasta sinussa? iloisuus, järjestelleisyys, ennakkoluulottomuus, huolehtellilainen, muut huomioonottava, huumorintaju.

Mitä teet 5. vuoden päästä?  Toivottavasti opiskelen sosionomiksi. Elämä pysyy samanlaisena kuin tänäkin päivänä.

Mitä terveisiä ja palautetta annat Klubitalolle? Jatkakaa samaan malliin! Ootte kaikki ihania! Just sellaisena kuin olette.

 

Haastattelun toteutti Ande ja Pertti

Skotlantilaisen sh-opiskelija Kirstenin haastattelu

 

1. Who are you and where do you come from?
• I am Kirsten Moss . I`m from Inverness Scotland

2. What is your field of study?
• I study mental health nursing.

3. How do you feel being here in the Clubhouse?
• I like being at the clubhouse. Everyone has been friendly and made me feel welcome.

4. How do you feel people have accepted you?
• Everyone has made me feel accepted and even with a language barrier everyone has made an effort to speak to me and get to know me.

5. Do you recommend Walonkulma to other students?
• I would recommend Walonkulma to exchange students as it´s a comfortable place to get to know about Finnish culture and language.

6. What have you learnt here?
• I have learnt about recovery- oriented nursing and the community resources offered to mental health service users in Hämeenlinna

7. When you go home, do you think you will miss Finland sometimes?
• Yes, I will miss the people I have met and the pretty scenery but I won´t miss the cold or prices of things!

8. What are your future plans?
• I will hopefully graduate in September this year then go to work in an acute ward in Inverness. Then maybe more traveling.

9. What else do you want to say?
• Thank you to everyone who welcomed me and I wish Walonkulma all the best in the future.

Thank you Kirsten of the interview.

Walonkulman helmikuun kk-tiedote

Mitä kaikkea Walonkulmassa tapahtuikaan? Käy kurkkaamassa helmikuun kk-tiedote linkin takaa!

WALONKULMAN KLUBITALO Helmikuu

Walonkulman Walo

”Valtavan valoisa tervehdys! Minä olen Walo, niin nimeltäni kuin todelliselta olemukseltani. Olen kuitenkin päätynyt ottamaan tämän ponin ulkomuodon aikoinaan maahan tullessani suojatakseni itseäni pimeältä ja kylmältä. Ihan oikeasti minä olen eksynyt valonsäde, menneen loistonsa menettänyt ja yksin jäänyt. Kun jouduin tänne synkkään pohjolaan, pelkäsin kuollakseni, koska pimeys on minun loppuni. Luulinkin jo hiipuvani pois, kunnes huomasin jossakin kaukaisuudessa kajastusta. Se oli Walonkulman ikkuna. Viimeisen toivon pilkahduksen voimin raahauduin sisälle, uusi turkkini jo märkänä ja likaisena. Mutta yhteisön lämpö kuivasi minut välittömästi, kun minut toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi sisään.

Ihmetellessäni vielä hieman epäillen, mikä paikka tämä oikein onkaan, minulle kerrottiin kansainvälisen klubitalomallin tarina. Täällä voin maksuttomasti osallistua aktiiviseen, vapaaehtoiseen ja tasa-arvoiseen työ-, koulutus- ja vapaa-ajan toimintaan. Valoharjakseni alkoi heti saada takaisin hehkuaan kuullessani sitten vielä Walonkulman tiimien nimet: Kajastus ja Loisto! Innosta kirmaten lähdin toimintaan mukaan ja Kajastuksessa pääsinkin tekemään vastaanoton, hallinon ja työ- ja opintotiimin tehtäviä, sekä suunnittelemaan Walonkulman viestintää, tapahtumajärjestelyä ja sen sellaista. Loistossa puolestaan olen työskennellyt keittiössä, suunnitellut ruokalistoja, tehnyt tilauksia ja touhuillut kahvilassakin, ollut kassan takana, sekä hoitanut esillepanoa ja jakoa.

Olenkin häärännyt ahkerasti jo hyvän aikaa täällä Walonkulman klubitalon aktiivisena jäsenenä ja valoharjakseni vain kirkastuu päivä päivältä! Edelleen se toki saattaa joskus säikähtäessäni hetkeksi hieman himmetä, olenhan pohjimmiltani herkkä luonne. Mutta enää en pelkää jatkuvasti pimeää – ja olen päättänyt jäädä tänne Walonkulmaan maskotiksi levittämään positiivisuuden ja yhteisöllisyyden valoa ympärilleni. Tahdon hirnahtaa kaikille ”valovoimaa!” ja kirkastaa jokaisen synkän mielen!”

Walonkulman Klubitalon tammikuun kk-tiedote

Käy tutustumassa Walonkulman Klubitalon tammikuun kk-tiedotteeseen!

WALONKULMAN KLUBITALO Tammikuu

Jäähyväiskirje

Vuosi ja neljä kuukautta. Tuntuu pieneltä ikuisuudelta, mutta samalla hetkeltä, joka kului kuin silmänräpäyksessä. Walowarteissa keskustelemme usein ajan kulusta, ja siitä miten pelottavalla vauhdilla aika kiitää eteenpäin. Kuinka vaikeaa onkaan elää hetkessä? Ihanaa, että olen saanut viettää aikaani mieluisassa ja voimaannuttavassa yhteisössä, mahtavien ihmisten ympäröimänä.

Walonkulma on mahdollistanut minulle asioita, joista en osannut edes unelmoida vielä kaksi vuotta sitten. Pääsin mukaan luomaan jotain aivan uutta. Sain todistaa kuinka lähes tyhjästä voi kasvaa toimiva lämminhenkinen ja kehittymishaluinen yhteisö, jossa jokaisella on hyvä olla ja kaikille löytyy oma paikkansa. Olen päässyt edustamaan Walonkulmaa ylpeydellä, niin kotimaassa kuin toisella puolella maapalloa. Olen tullut joka kerta takaisin sama ajatuksen kanssa: ”Kyllä meillä Walonkulmassa toimii asiat hyvin!”.

Walonkulmalla tulee olemaan aina erityinen paikka sydämessäni, samalla toivon, että myös minä olen onnistunut jättämään jälkeni tähän yhteisöön ja sen jäseniin.

Haluan kiittää jokaista yhteisömme jäsentä. Olette tehneet ajastani täällä hyvin erityisen.

 

-Venla

  

Walonkulma euroopan seminaarissa Aalborg, Tanska

AALBORGIN TERVEISET

Lähdimme kohti Klubitalojen Eurooppa Konferenssia aikaisin maanantai aamuna 26.11.2018. Tänä vuonna konferenssi pidettiin Tanskan Aalborgin kaupungissa. Lensimme Aalborgiin Kööpenhaminan kautta kahdella eri koneella. Saavuimme Aalborgiin kello 10.00 (kello 11.00 Suomen aikaa). Ohjelma alkoi vasta kello 15.15, joten meillä jäi aikaa käydä tutustumassa kaupunkiin. Kävimme syömässä ja katsastamassa paikallisen Joulutorin.

Kello 15.15 oli hotellimme edestä bussikuljetus paikalliselle klubitalolle Kildehusetille. Kohtuullisen lyhyen bussimatkan jälkeen saavuimme talolle. Klubitalo sijaitsi teollisuusalueella autoliikkeen vieressä. Klubitalo sijaitsi entisessä kenkätehtaassa, joten tilaa oli runsaasti. Klubitalo oli aika sokkeloinen. Keittiö oli iso teollisuuskeittiö, jossa oli kaikki koneet ja välineet. Ruokasalissa oli ruokalinjasto, josta jokainen kävi itse hakemassa ruokansa. Toimistotila oli yksi suuri avokonttori, jossa oli paljon työpisteitä. Jos olit valinnut yksikön, jossa työskentelit, niin työskentelit sitten siinä samassa yksikössä aina. Tupakointi tapahtui pihalla omassa söpössä leikkimökissä. Kello 18.00 hotellissa pidettiin Tervetuliais -tilaisuus, jossa oli tarjolla voileipiä (ei kuitenkaan niitä kuuluisia tanskalaisia voileipiä).

Tiistai alkoi hyvällä ja ravitsevalla aamiaisella. Meillä jäi vielä aikaa pieneen ulkoiluhetkeen kaupungilla, ennen virallisen ohjelman alkua. Virallinen ohjelma alkoi kello 10.45 tervetulopuheilla. Tämän jälkeen oli vuorossa muutama My story -tarina työstä ja sen merkityksestä jäsenille. Lounastauolla oli sitten todellisen yllätyksen vuoro. Lounaana oli pienissä lasikipoissa olevia ruoka-aineksia. Annokset olivat siis todella pieniä ja mystisiä (Markulle jäi siis nälkä).

Kello 13.30 osallistuimme ensimmäiseen työpajaan, jonka aiheena oli kuinka sitouttaa ja inspiroida jäseniä / henkilökuntajäseniä talon toimintaan. Puheenjohtajana tässä työpajassa toimi Jack Yatsko Clubhouse Internationaalista. Tästä työpajasta jäi mieleen Out reach -puhelukäytäntö. Puhelussa korostetaan jäsenelle hänen tärkeyttään klubitalolla päivittäisessä toiminnassa. Kolmen jälkeen pidettiin isossa salissa tilaisuus, jossa tanskalainen Klubitalo kertoi viikko-ohjelmansa. Tuosta jäi mieleen se, että liikuntaa oli viikon aikana runsaasti, myös työpainoitteisen päivän aikana. Tämä liittyi standardiin numero 28 (hyvinvointistandardi). Myöhään iltapäivällä olimme yhdessä työpajassa, jonka pitivät ahvenanmaalaiset naiset. Tässä työpajassa jouduimme kaikki osallistumaan ja pohtimaan toimintaamme. Tehtävänä oli ryhmillä esimerkiksi se, että mitä tärkeitä asioita haluaisimme kehittää klubitaloilla.  Tämä oli viimeinen työpaja tiistaina.

Tiistai iltana pidettiin hotellissa Gaala-illalliset. Ensimmäisen ruokatarjoilun jälkeen meidät yllätettiin iloisesti, tuomalla ruokaa meille toinen kierros. Tämän jälkeen alkoi jamit, tanssia ja hyvää live -musiikkia.

Keskiviikko aamuna olimme reippaana osallistumassa jo kello 09.00 viralliseen ohjelmaan. Keskiviikkona osallistuimme kahteen eri työpajaan. Työpajojen aiheet olivat: Kuinka luoda luottamusta klubitalolla ja miten rakentaa täyden työpainoitteisen päivän. Lopuksi isossa salissa oli aiheena kulttuurikahvila.

Iltapäivä kahvihetken jälkeen lähdimme kohti lentokenttää ja kotisuomea. Saavuimme Hämeenlinnaan torstain puolella kello 00.30.

Matka oli antoisa ja avartava.

Terveisin Markku ja Kirsti.