Sopimusvuori Ry kotisivu

Terveisiä Klubitalo -koulutuksesta Australiasta

Heti alkuun haluamme kiittää mahdollisuudesta lähtea opiskelemaan ja edustamaan klubitaloamme Australiaan.

Matkamme Australian Brisbaneen, Stepping Stone-klubitaloon, alkoi 10.5. Matkustamiseen kotoa perille kului 28 tuntia. Olemme täällä kolmen viikon koulutuksessa opiskelemassa klubitalostandardien mukaista työpainotteista päivää ja tekemässä action plania omalle klubitalollemme. Stepping Stone on 25-vuotias klubitalo, ja voitte kuvitella, että meillä on täältä paljon tuliaisia omaan toimintaamme ja päiväämme.

Meetingejä ja standardeihin perustuvia keskusteluja yhdessä jäsenten ja henkilökunnan kanssa on ollut joka arkipäivä, ja päivittäin olemme työskennelleet Stepparin eri yksiköissä. Yksiköitä täällä on kolme kuten meillä:
1) Reception and media, R.A.M. (respa ja media)
2) Kitchen and events, Hospitality (keittiö ja tapahtumat)
3) Employment and education, E.E.CAT. (työllisyys ja koulutus)
Näiden meetingien, keskustelujen ja yksiköissä työskentelyn kautta olemme saaneet action planiimme useita ideoita. Ideoiden toimeenpanoa yhdessä Walonkulmalaisten kanssa odotamme kovasti.

Matkamme on sujunut kaikin puolin hyvin. Huoneistohotellimme on varsin viihtyisä ja kivalla paikalla Stepparin ja keskustan sijainteihin nähden. Australialaiset ovat erittäin vieraanvaraisia, huomaavaisia, ystävällisiä, auttavaisia ja avoimia. Siksipä tänne on ollut helppo tulla ja sopeutua. Meillä on ollut myös vapaa-aikaa, jolloin olemme osallistuneet Stepparin vapaa-ajan toimintaan, jota on aina työpäivän päättymisen jälkeen klo 16.30 alkaen ja viikonloppuisin. Olemme käyneet yhdessä mm. beachilla, puistossa grillaamassa, eläinpuistossa ja kuntosalilla. Lisäksi eräät jäsenet ovat näyttäneet meille paikallista elämää vapaa-ajallaan. Täällä on nyt syksy ja sää on Suomen kesän kaltainen, 20-25 astetta, ja vain muutamana päivänä on tihuttanut vettä, ihan sateesta ei ole voinut puhua.

Muutama päivä vielä jäljellä tätä työta ja iloa. Huomenna iso päivä; mm. skype-kokous New Yorkin klubitalon kanssa, action planin esittäminen Stepparilaisille ja päivän päätteeksi läksiäiset täällä klubitalolla. Koko päivä vähän jännittää 

Vuosi sitten ei meistä kumpikaan arvannut, että olisimme tällä hetkellä Australiassa. Tämä on ollut niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisesti iso juttu – molemmille.

Tulethan tapaamaan meitä Walonkulmaan 11.6. alkaen, kuulemaan ideoitamme ja kehittämään taloamme standardien mukaiseksi – yhdessä. Pian nähdään, ystävät!

Walonkulman pioneerit, Toni ja Ellen