Sopimusvuori Ry kotisivu

ETUSIVU

Walonkulman Klubitalo toteuttaa kansainvälistä klubitalomallia. Toiminnan tarkoituksena on tarjota osatyökykyisille henkilöille mahdollisuus työhön, opiskeluun ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa.

Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta, aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Jäsenillä on mahdollisuus käydä Klubitalolla valitseminaan päivinä omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan. Klubitalotoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja jäsenet sekä henkilökunta ovat keskenään tasa-arvoisia. Klubitalo ei toimi ilman aktiivisia jäseniä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Walonkulman Klubitalon kk-tiedote

Käy tutustumassa alla olevasta linkistä Walonkulman elokuun kk-tiedotteeeseen!

WALONKULMAN KLUBITALO elokuu

Hävikkiruoan jako Walonkulmassa yhteistyössä K-Market Käikälän kanssa

Meillä mielenterveyskuntoutujilla, on ehkä enemmän haasteita kuin muulla väestöllä elämässään. Valitettavasti meitä yhdistää myös köyhyys. Tulot eivät useinkaan ole kovin suuria. Tilanne aiheuttaa myös vaikeuksia saada monipuolista ravintoa, koska se on terveydellekin tärkeää. Onneksi Klubitalolla on edullinen ruoka. Nyt Klubilla saa myös kolme kertaa viikossa kaupan ylijäämä ruokaa. Se on monelle tärkeä asia varsinkin viikonloppua vasten.

Kiitos kauppiaalle(K-Market Käikälä) sekä Walonkulmalle. Ei ole todellakaan häpeä osallistua ruokajakeluun.

kirj. Walonkulman jäsen Karoliina. H

Historiikkikatselmus perjantaina 13.7.2018

Lähdimme perjantaina Klubitalolta kohti Hämeen historiallista linnaa. Osallistuimme ohjattuun kierrokseen linnassa.

Matkaan oli lähtenyt 10 henkilöä Klubitalolta.

Opas kierrätti meitä linnassa ja kertoi samalla linnan historiaa. Saimme kuulla monta mielenkiintoista tarinaa linnasta ja sen asukkaista sekä elämästä linnassa. Mieleen jäi muutama kertomus myös linnan tarkasta säätyjaosta aikoinaan historiassa. Opas kertoi myös muutaman jännittävän tarinan, mm. vankityrmästä ja linnanherran tyttären Synnoven kohtalosta vankityrmässä.

Mielenkiintoista oli myös nähdä kissan tassujäljet lattiassa.

Kierroksessa meni aikaa n. tunti ja tämän jälkeen haimme vielä Subwaysta evästä mukaan ja palasimme Klubitalolle syömään.

Walonkulman reissu yyterin Klubitalojen Kevätseminaariin

Tiistai aamu 7.45 Lähtö Hämeenlinnan rautatieasemalta kohti Yyteriä. Yyterin hotelli oli rempassa eli paketissa. Aloitus seminaarissa oli Kelan palvelut jossa kertoi Minna Nilsson etuisuuskäsittelyn päällikkö palveluista esim. eläkkeistä. Mieleen painuvat puhujat olivat paneeli -sote missä puhuttiin tulevasta sote palvelusta eli ei oikein tiedetty kuinka rahoitukset tulevaisuudessa järjestyy ehkä ei tule muutoksia? Toiminnallinen työvalmennus Anne Rinnetmäki työvalmentaja, Step by Step. Hän on näyttelijänä toiminut ja käsikirjoittajana harraste teatterissa. Anne kertoi hauskoja tapoja jolla saadaan yhteistyö aikaiseksi. Paneeli -itsetunto oli myös antoisa jossa oli mukana Jesse Joensuu, jääkiekkoilija, Helsingin Jokerit Joonas Nordman, koomikko, näyttelijä, käsikirjoittaja Mervi Juuri, kokemusasiantuntija Puheenjohtaja, Suomen Moniääniset ry Tuija Kruus, kappalainen, Keski-Porin seurakunta Olavi Sudänmaanlakka, toinnanjohtaja, MTKL. Aurinko paistoi koko reissun en viitsinyt mennä uimaan kovan tuulen takia, mutta olihan siellä polskuttelijoita meressä. Viimeisenä päivänä oli lähtö Porin Klubitalolle tutustumaan mukana oli Maarianhaminan Klubitalon edustajat, kahvit juotiin ja joristiin. Kotia lähdettiin hyvällä mielellä ja lopuksi pendoliini hajosi Hämeenlinnan asemalle.

Terveisin Jouni, Walonkulman Klubitalon jäsen

Terveisiä Klubitalo -koulutuksesta Australiasta

Heti alkuun haluamme kiittää mahdollisuudesta lähtea opiskelemaan ja edustamaan klubitaloamme Australiaan.

Matkamme Australian Brisbaneen, Stepping Stone-klubitaloon, alkoi 10.5. Matkustamiseen kotoa perille kului 28 tuntia. Olemme täällä kolmen viikon koulutuksessa opiskelemassa klubitalostandardien mukaista työpainotteista päivää ja tekemässä action plania omalle klubitalollemme. Stepping Stone on 25-vuotias klubitalo, ja voitte kuvitella, että meillä on täältä paljon tuliaisia omaan toimintaamme ja päiväämme.

Meetingejä ja standardeihin perustuvia keskusteluja yhdessä jäsenten ja henkilökunnan kanssa on ollut joka arkipäivä, ja päivittäin olemme työskennelleet Stepparin eri yksiköissä. Yksiköitä täällä on kolme kuten meillä:
1) Reception and media, R.A.M. (respa ja media)
2) Kitchen and events, Hospitality (keittiö ja tapahtumat)
3) Employment and education, E.E.CAT. (työllisyys ja koulutus)
Näiden meetingien, keskustelujen ja yksiköissä työskentelyn kautta olemme saaneet action planiimme useita ideoita. Ideoiden toimeenpanoa yhdessä Walonkulmalaisten kanssa odotamme kovasti.

Matkamme on sujunut kaikin puolin hyvin. Huoneistohotellimme on varsin viihtyisä ja kivalla paikalla Stepparin ja keskustan sijainteihin nähden. Australialaiset ovat erittäin vieraanvaraisia, huomaavaisia, ystävällisiä, auttavaisia ja avoimia. Siksipä tänne on ollut helppo tulla ja sopeutua. Meillä on ollut myös vapaa-aikaa, jolloin olemme osallistuneet Stepparin vapaa-ajan toimintaan, jota on aina työpäivän päättymisen jälkeen klo 16.30 alkaen ja viikonloppuisin. Olemme käyneet yhdessä mm. beachilla, puistossa grillaamassa, eläinpuistossa ja kuntosalilla. Lisäksi eräät jäsenet ovat näyttäneet meille paikallista elämää vapaa-ajallaan. Täällä on nyt syksy ja sää on Suomen kesän kaltainen, 20-25 astetta, ja vain muutamana päivänä on tihuttanut vettä, ihan sateesta ei ole voinut puhua.

Muutama päivä vielä jäljellä tätä työta ja iloa. Huomenna iso päivä; mm. skype-kokous New Yorkin klubitalon kanssa, action planin esittäminen Stepparilaisille ja päivän päätteeksi läksiäiset täällä klubitalolla. Koko päivä vähän jännittää 

Vuosi sitten ei meistä kumpikaan arvannut, että olisimme tällä hetkellä Australiassa. Tämä on ollut niin ammatillisesti kuin henkilökohtaisesti iso juttu – molemmille.

Tulethan tapaamaan meitä Walonkulmaan 11.6. alkaen, kuulemaan ideoitamme ja kehittämään taloamme standardien mukaiseksi – yhdessä. Pian nähdään, ystävät!

Walonkulman pioneerit, Toni ja Ellen