Sopimusvuori Ry kotisivu

ETUSIVU

Walonkulman Klubitalo toteuttaa kansainvälistä klubitalomallia. Toiminnan tarkoituksena on tarjota osatyökykyisille henkilöille mahdollisuus työhön, opiskeluun ja aktiivisempaan elämään yhteiskunnassa.

Klubitalotoiminta koostuu toiminnallisesta, aktiivisesta päivästä, erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista sekä vapaa-ajan toiminnasta. Toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Jäsenillä on mahdollisuus käydä Klubitalolla valitseminaan päivinä omien tarpeidensa ja voimavarojensa mukaan. Klubitalotoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja jäsenet sekä henkilökunta ovat keskenään tasa-arvoisia. Klubitalo ei toimi ilman aktiivisia jäseniä.

Lue lisää

Ajankohtaista

Skotlantilaisen sh-opiskelija Kirstenin haastattelu

 

1. Who are you and where do you come from?
• I am Kirsten Moss . I`m from Inverness Scotland

2. What is your field of study?
• I study mental health nursing.

3. How do you feel being here in the Clubhouse?
• I like being at the clubhouse. Everyone has been friendly and made me feel welcome.

4. How do you feel people have accepted you?
• Everyone has made me feel accepted and even with a language barrier everyone has made an effort to speak to me and get to know me.

5. Do you recommend Walonkulma to other students?
• I would recommend Walonkulma to exchange students as it´s a comfortable place to get to know about Finnish culture and language.

6. What have you learnt here?
• I have learnt about recovery- oriented nursing and the community resources offered to mental health service users in Hämeenlinna

7. When you go home, do you think you will miss Finland sometimes?
• Yes, I will miss the people I have met and the pretty scenery but I won´t miss the cold or prices of things!

8. What are your future plans?
• I will hopefully graduate in September this year then go to work in an acute ward in Inverness. Then maybe more traveling.

9. What else do you want to say?
• Thank you to everyone who welcomed me and I wish Walonkulma all the best in the future.

Thank you Kirsten of the interview.

Walonkulman helmikuun kk-tiedote

Mitä kaikkea Walonkulmassa tapahtuikaan? Käy kurkkaamassa helmikuun kk-tiedote linkin takaa!

WALONKULMAN KLUBITALO Helmikuu

Walonkulman Walo

”Valtavan valoisa tervehdys! Minä olen Walo, niin nimeltäni kuin todelliselta olemukseltani. Olen kuitenkin päätynyt ottamaan tämän ponin ulkomuodon aikoinaan maahan tullessani suojatakseni itseäni pimeältä ja kylmältä. Ihan oikeasti minä olen eksynyt valonsäde, menneen loistonsa menettänyt ja yksin jäänyt. Kun jouduin tänne synkkään pohjolaan, pelkäsin kuollakseni, koska pimeys on minun loppuni. Luulinkin jo hiipuvani pois, kunnes huomasin jossakin kaukaisuudessa kajastusta. Se oli Walonkulman ikkuna. Viimeisen toivon pilkahduksen voimin raahauduin sisälle, uusi turkkini jo märkänä ja likaisena. Mutta yhteisön lämpö kuivasi minut välittömästi, kun minut toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi sisään.

Ihmetellessäni vielä hieman epäillen, mikä paikka tämä oikein onkaan, minulle kerrottiin kansainvälisen klubitalomallin tarina. Täällä voin maksuttomasti osallistua aktiiviseen, vapaaehtoiseen ja tasa-arvoiseen työ-, koulutus- ja vapaa-ajan toimintaan. Valoharjakseni alkoi heti saada takaisin hehkuaan kuullessani sitten vielä Walonkulman tiimien nimet: Kajastus ja Loisto! Innosta kirmaten lähdin toimintaan mukaan ja Kajastuksessa pääsinkin tekemään vastaanoton, hallinon ja työ- ja opintotiimin tehtäviä, sekä suunnittelemaan Walonkulman viestintää, tapahtumajärjestelyä ja sen sellaista. Loistossa puolestaan olen työskennellyt keittiössä, suunnitellut ruokalistoja, tehnyt tilauksia ja touhuillut kahvilassakin, ollut kassan takana, sekä hoitanut esillepanoa ja jakoa.

Olenkin häärännyt ahkerasti jo hyvän aikaa täällä Walonkulman klubitalon aktiivisena jäsenenä ja valoharjakseni vain kirkastuu päivä päivältä! Edelleen se toki saattaa joskus säikähtäessäni hetkeksi hieman himmetä, olenhan pohjimmiltani herkkä luonne. Mutta enää en pelkää jatkuvasti pimeää – ja olen päättänyt jäädä tänne Walonkulmaan maskotiksi levittämään positiivisuuden ja yhteisöllisyyden valoa ympärilleni. Tahdon hirnahtaa kaikille ”valovoimaa!” ja kirkastaa jokaisen synkän mielen!”

Walonkulman Klubitalon tammikuun kk-tiedote

Käy tutustumassa Walonkulman Klubitalon tammikuun kk-tiedotteeseen!

WALONKULMAN KLUBITALO Tammikuu

Jäähyväiskirje

Vuosi ja neljä kuukautta. Tuntuu pieneltä ikuisuudelta, mutta samalla hetkeltä, joka kului kuin silmänräpäyksessä. Walowarteissa keskustelemme usein ajan kulusta, ja siitä miten pelottavalla vauhdilla aika kiitää eteenpäin. Kuinka vaikeaa onkaan elää hetkessä? Ihanaa, että olen saanut viettää aikaani mieluisassa ja voimaannuttavassa yhteisössä, mahtavien ihmisten ympäröimänä.

Walonkulma on mahdollistanut minulle asioita, joista en osannut edes unelmoida vielä kaksi vuotta sitten. Pääsin mukaan luomaan jotain aivan uutta. Sain todistaa kuinka lähes tyhjästä voi kasvaa toimiva lämminhenkinen ja kehittymishaluinen yhteisö, jossa jokaisella on hyvä olla ja kaikille löytyy oma paikkansa. Olen päässyt edustamaan Walonkulmaa ylpeydellä, niin kotimaassa kuin toisella puolella maapalloa. Olen tullut joka kerta takaisin sama ajatuksen kanssa: ”Kyllä meillä Walonkulmassa toimii asiat hyvin!”.

Walonkulmalla tulee olemaan aina erityinen paikka sydämessäni, samalla toivon, että myös minä olen onnistunut jättämään jälkeni tähän yhteisöön ja sen jäseniin.

Haluan kiittää jokaista yhteisömme jäsentä. Olette tehneet ajastani täällä hyvin erityisen.

 

-Venla