Sopimusvuori Ry kotisivu

TUTUSTU SORINAAN

TERVETULOA SORINAAN

Sorina on kaupungin sydämessä sijaitseva sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan toimipiste. Valoisat tilamme ovat esteettömät, yhdessä kerroksessa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Toimintamme on kohdennettu aikuisille, jotka tarvitsevat sosiaalista kuntoutusta, osallisuutta vahvistavaa kuntouttavaa työtoimintaa tai työhön ja koulutukseen suuntaavaa kuntouttavaa työtoimintaa.

Lisäksi palvelumme tarjoaa päivätoimintaa yli 65-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille Hoivis-pajan tukemana. Hoivis-pajassa hoiva-alasta kiinnostuneet asiakkaat saavat valmiuksia edetä kohti opiskelu ja/tai työelämää yli 65-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien parissa tapahtuvan käytännön harjoittelun kautta.

Lue lisää

Ajankohtaista

Yhteisten lukuhetkien aarteita

 

Me Sorinalaiset istahdamme aina välillä katsailemaan sanoja,

joita runoiksikin kutsutaan.

Istahdamme ja kerromme vuoroin säkeet,

pohdimme ääneen ajatuksemme.

Syntyy maailmoja monia,

pulppuavia aatoksia,

kukkivia.

 

Ammennamme opeistamme,

koettelemuksistamme ja viisaudestamme.

Toisinaan sanat voivat hymyilyttää,

lämmittää tahi tuoda jopa kaihon.

Sitten jostakin löytyy portteja,

joiden kongeilta tervehdimme syntymää,

syleilemme rakkautta

ja hetkinä toisina taivallamme matkaa tuntemattomahan tupaan.

 

”Termejä hän tuskin taisi, mutta

ajatusten suunta oli selvä:

Lachesis net – Kohtalotar kehrää”

(Lainauksissa ote P.Mustapään

runosta Lachesis net.”

 

 

 

 

 

 

Roineen kevätretki 9.5.2018

 

Perinteisiimme on kuulunut tehdä joka kevät hieman pidempi retki jonnekin. Tämän kevään retken toteutimme yhdessä Hervannan toimintakeskuksen Kaarisillan väen kanssa. Kohteeksemme valikoitui Juhani Viidan johtama hyvän mielen bussimatka ”Roineen kierros”. Bussiin hyppäsimme aamupäivästä, josta retkemme alkoi taittua kohti kohti Kangasalalla sijaitsevaa Karjalaista kulttuurikeskus Äijälää.

Matka taittui rattoistasti sananiekka Juhani Viidan johdolla ja pian bussi jo kurvasikin Äijälän pihaan. Karjalan kansan historiasta saimme mielenkiintoisen elämyksen tutustuttuamme kulttuurihistorialliseen museoon Äijälän vapaaehtoisten kertoessa samalla paikan historiasta. Matkatunnelma huipentui, kun lauloimme porukalla Karjalalaisia lauluja kauniin kevätpäivän ympäröimänä. Laulujen jälkeen oli aika hypätä taas bussiin.

Kulttuurikeskus Äijälä Kangasalalla.

 

Matkalla kohti Valkeakoskea Kaarina Maununtyttären tietä Viita kertoi meille tarinaa Kaarinan elämästä ja sen vaiheista. Valkeakosken läpi ajoimme ihaillen maisemia ja kohta olimmekin jo Lautsian lomakylässä, jossa meitä odotti erittäin runsas ja maittava buffet ateria! NAM !! Aterian nautittuamme istuskelimme hetken terassilla rapsuttaen lomakylän ystävällistä koiraa ja nauttien lämpimästä ilmasta, kunnes oli aika jälleen hypätä bussiin.

Herkullinen Suomalainen kotiateria Lautsian lomakylässä

 

Matkamme jatkui vatsat pulleana kohti Pälkänettä ja samalla saimme kuulla tarinan Kostianvirran taistelusta, kunnes pysähdyimme kauniiseen miljööseen Vehoniemen automuseoon. Vehoniemenharjulla sijaitsevan museon vanhojen autojen lisäksi halukkailla oli mahdollista nousta ihailemaan kauniita maisemia näkötorniin, josta oli laajat näkymät kauniiseen horisonttiin.

Näkötorni Vehoniemenharjulla Pälkäneellä

 

Maisemat tornista.

 

Niihin maisemiin ja tarinoihin matkamme alkoi pikkuhiljaa olla loppupuolella ja bussin oli aika suunnata kohti Hervannan Kaarisiltaa ja sitten Sorinaa.

Matka oli kerrassaan mukava! Ennenkaikkea leppoinen ilman mitään kiirettä ja Juhani Viita matkanjohtajana oli mitä mainioin ja ammattitaitoinen mielenkiintoisine tarinoineen. Naurua ei puuttunut ja matka jää elämään muistoissamme vielä pitkään!

Erityiskiitokset Juhanille vielä kerran!!

Avoimet ovet Sorinassa to 19.4. klo 13-18 Sopimusvuori ry -viikolla!

 

Lämpimästi tervetuloa Toimintakeskus Sorinan avoimiin oviin!

Sopimusvuori ry -viikolla Sorina avaa ovensa kaikille torstaina 19.4.2018 klo 13-18.

Luvassa on monenlaista tekemistä ja herkulliset kahvitukset, jotka järjestetään yhdessä Mielikahvilan kanssa. Tarjolla on pientä suolaista ja makeaa purtavaa.

Ohjelma toimii non stop -periaatteella, eli kaikkeen toimintaan pääsee mukaan milloin vain satut saapumaan paikalle. Lisäksi Mielikahvila järjestää bingon klo 15.45. Palkintoina on lipukkeita Kumppanuustalo Arttelin kahvion tuotteisiin.

 

Non stop -ohjelma klo 13-18

Kortti- ja lautapelejä

– Tule viihtymään pelipöydän ääressä ja tutustu samalla uusiin ihmisiin.

 

Tietokilpailu

– Porukka kokoon ja kisaamaan siitä, keneltä löytyvät vastaukset kiperimpiin kysymyksiin!

 

Jumppalettien letitystä

– Sorinassa tehdään paljon käsitöitä, tule sinäkin osallistumaan. Tee matonkuteista itsellesi oma jumppaletti, jota voi käyttää jumppakepin sijaan ja mahtuu kätevästi pieneen tilaan vaikka töihin lähtiessä.

 

Verenpaineen mittausta

– Hoivis-pajan hoiva-alalle suuntautuvat mittaavat verenpainetta koko päivän.

 

Lyhytelokuva Toivo

– Sopimusvuori ry:n Verstaan nuorten kuvaama lyhytelokuva kertoo toivon merkityksestä eri näkökulmista.

 

Mielikahvila

– Sorinan tiloissa tiistai- ja torstai-iltaisin toimiva, kaikille avoin Mielikahvila esittelee toimintaansa. Tule viihtymään ja nauttimaan kuppi kuumaa sekä tutustumaan kahvilan toimintaan. Kahvila jatkaa Sorinan avointen ovien jälkeen normaalilla toiminnallaan klo 21 asti.

 

Rentoutushuone

– Jos kaiken hulinan keskellä kaipaat hetken hiljaisuutta, Sorinan Mosaiikkihuoneessa on mahdollisuus tulla kuuntelemaan rentoutusäänitteitä ja rauhoittumaan hetkeksi.

Sorinasta on bussikuljetus Kaarisillan yksikköömme Hervantaan klo 14 ja takaisin klo 15!

Ilta jatkuu klo 21 asti Mielikahvilan tavanomaisen toiminnan merkeissä. Päivitämme ohjelmaa tarvittaessa: pysy siis kuulolla täällä verkkosivuillamme ja Faceookissa!

 

 

Sirkustelua Sorin Sirkuksen tiloissa!

 

-”Mitä Sinulle tulee mieleen sanasta sirkus?”

-”Leijonankesyttäminen!”

-”Tulennielentä!”

-”Pellet!”

Nämä olivat monen Sorinalaisen mielikuvat sirkustoiminnasta. Tarkempi tutustuminen kuitenkin avarsi, että sirkus on paljon muutakin, kuin leijonan kesyttämistä ja sirkuspellejä. Saimme todeta tämän, kun meille tuli mahdollisuus osallistua yhdeksänä kertana toteutuvaan sirkusharjoitteluun Sorin Sirkuksessa. Mielikuvat siitä, että sirkustelu vaatii vahvaa fyysistä kuntoa ja notkeutta mureni aika pian ensi treenin aikana. Sorin sirkuksen ohjaajan sanoin ”Jos pystyt hengittämään, pystyt tekemään sirkusta.” Tunnelma Sorin Sirkuksessa on ennenkaikkea salliva ja rento. Jokainen tekee sen mitä pystyy; istuen, seisten tai sitten vain sivusta seuraten.

 

Tunnelmia Sorin Sirkuksesta:

Monet kerrat, kun harjoittelimme jonglööraamaan, eivät pallot menneetkään sinne minne toivoi.  Sinnikkään harjoittelun tuloksena oli mahtavaa huomata, että ne pallothan alkoivat pikkuhiljaa pysymään käsissä! 🙂

Seuraavana kertana harjoittelimmekin jo nuorallakävelyä. Ajatus tuntui aluksi hurjalta, mutta koko ryhmämme voimin jokainen meistä onnistui hienosti!

Harjoittelu etenee pienin askelin vaativampaan suuntaan.
Sirkus on monipuolista ja jokaiselle löytyy mieluista tekemistä ja uusia haasteita!

 

Kiitos paljon Sorin Sirkukselle näistä kerroista! Vielä olisi kaksi treeni kertaa jäljellä. Kokemus on ollut meille todella hieno ja mieleenpainuva.

 

Sirkusterveisin,

Sorinalaiset

Maanantaina 26.2 Sopimusvuori ry esittelee toimintaansa Koskikeskuksen ensimmäisessä kerroksessa apteekin vieressä.
Olemme paikalla klo 10-17, jolloin kaikki ovat tervetulleita jutustelemaan ja viettämään aikaa meidän kanssa !

Paikanpäällä hieman toiminnallista virikettä:

-Virkkaus nurkka! Tule tekemään kanssamme isoäidin neliöitä Sorinan tilkkutäkkipeitto projektin lomassa
-Tee oma huolinukke! Klo 13 jälkeen Verstaan nuoret opastavat nuken teossa
-Haasta meidät shakkipelissä tai vaikka pelikorttipelissä!
-Esillä uudet nettisivut
-Verkkokaupan esittely
-Verstaan lyhytelokuvia sekä Sorinan esittelyvideo
-Esillä käsitöitä Kanavasta sekä Sorinasta (ei myyntiä)