Sopimusvuori Ry kotisivu

TUTUSTU SORINAAN

TERVETULOA SORINAAN

Sorina on kaupungin sydämessä sijaitseva sosiaalisen kuntoutuksen ja kuntouttavan työtoiminnan toimipiste. Valoisat tilamme ovat esteettömät, yhdessä kerroksessa, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Toimintamme on kohdennettu aikuisille, jotka tarvitsevat sosiaalista kuntoutusta, osallisuutta vahvistavaa kuntouttavaa työtoimintaa tai työhön ja koulutukseen suuntaavaa kuntouttavaa työtoimintaa.

Lisäksi palvelumme tarjoaa päivätoimintaa yli 65-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille Hoivis-pajan tukemana. Hoivis-pajassa hoiva-alasta kiinnostuneet asiakkaat saavat valmiuksia edetä kohti opiskelu ja/tai työelämää yli 65-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien parissa tapahtuvan käytännön harjoittelun kautta.

Lue lisää

Ajankohtaista

Sorinan avoimet ovet tiistaina 2.10 klo 13-15

 

Sorina avaa jälleen ovensa tiistaina 2.10 klo 13 -15 ! Tervetuloa mukaan tutustumaan toimintaamme ja tiloihimme. Jokainen vieras saa yhden arvan, jolla voi voittaa lämpöisiä palkintoja tulevan syksyn ja talven varalle 😉 Tarjoamme myös pientä purtavaa sekä kahvia/teetä ja mehua. Halukkaat voivat myös kokeilla, kuinka luonnistuu mutkikkaan radan suorittaminen ”kännilasit” päässä 🙂

Kutsu mukaan myös kaverisi, kaimasi sekä muutkin tuttavasi!

Näkemisiin!!
Terveisin Sorinan poppoo

Päivä Hoivislaisten käsissä

 

Keskiviikkona 12.9. Sorinassa oli Hoivispajalaisten järjestämä hemmottelupäivä. Hemmoteltaviksi kutsuimme Hervannasta Kaarisillan asiakkaita. Hoivislaiset olivat suunnitelleet päivän hyvin etukäteen, joten hemmottelupäivänä kaikki sujui mutkattomasti. Päivän aikana oli mahdollista saada rentouttavaa hierontaa joko hierontatuolilta tai itse hoivislaisilta. Hoivispajassa sijaitsi käsienhoitopiste, jossa oli mahdollista saada käsikylpy, käsien rasvaus ja kynsien leikkaus. Kaikista mahtavinta oli, että jopa miehetkin osallistuivat käsien hoitoihin! 😊 Halukkaat saivat myös väriä kynsiinsä hoivislaisten kynsienlakkauspisteellä sekä mittauttaa verenpaineensa mittauspisteellä. Ennen ruokailua oli tehokas kuminauhajumppa. Ruokailun yhteydessä oli kahvitarjoilu, jonka kruunasi suussa sulavat mokkapalat. NAM! Ruokaa sulateltiin lopuksi rauhallisesti rentoutuksessa, jossa soitettiin ihanaa, rauhallista musiikkia ja luettiin rauhallista mielikuvitusmatka-tarinaa.

Lopuksi vierailta kerättiin päivästä palaute. Vieraat olivat viihtyneet ja päivästä oli jäänyt heille hyvä ja rentoutunut fiilis. Kaikki tulisivat palauteen mukaan uudestaan.

Suunnitteilla on samanlainen päivä Sorinan omalle väelle ja kuka tietää, kenties vielä muillekkin… 😉

Musiikkitapahtuma: Tuomas Kiiski Quartet Sorinassa

Tuomas Kiiski Quartet esiintyymässä yleisölle.

28.8. meille Sorinaan tuli esiintymään Tampereen ammattikorkeakoulusta Tuomas Kiiski Quartet. Yleisö koostui sorinalaisista, hoivispajalaisista sekä kaarisiltalaisista. Yhtye soitti viulua, klassista kitaraa sekä kontrabassoa ja he kertoi, että heidän kokoonpanonsa oli hyvin harvinainen näillä soittimilla. Yhtyeen solisti lauloi englanniksi sekä saksaksi henkeäsalpaavasti. Esitystä oli ihana kuunnella. Yhtyeellä on vielä paljon annettavaa musiikista kiinnostuneille, sillä he olivat nyt jo erittäin taitavia.

Lähetämme lämpimät kiitokset esityksestä!

Yhteisten lukuhetkien aarteita

 

Me Sorinalaiset istahdamme aina välillä katsailemaan sanoja,

joita runoiksikin kutsutaan.

Istahdamme ja kerromme vuoroin säkeet,

pohdimme ääneen ajatuksemme.

Syntyy maailmoja monia,

pulppuavia aatoksia,

kukkivia.

 

Ammennamme opeistamme,

koettelemuksistamme ja viisaudestamme.

Toisinaan sanat voivat hymyilyttää,

lämmittää tahi tuoda jopa kaihon.

Sitten jostakin löytyy portteja,

joiden kongeilta tervehdimme syntymää,

syleilemme rakkautta

ja hetkinä toisina taivallamme matkaa tuntemattomahan tupaan.

 

”Termejä hän tuskin taisi, mutta

ajatusten suunta oli selvä:

Lachesis net – Kohtalotar kehrää”

(Lainauksissa ote P.Mustapään

runosta Lachesis net.”

 

 

 

 

 

 

Roineen kevätretki 9.5.2018

 

Perinteisiimme on kuulunut tehdä joka kevät hieman pidempi retki jonnekin. Tämän kevään retken toteutimme yhdessä Hervannan toimintakeskuksen Kaarisillan väen kanssa. Kohteeksemme valikoitui Juhani Viidan johtama hyvän mielen bussimatka ”Roineen kierros”. Bussiin hyppäsimme aamupäivästä, josta retkemme alkoi taittua kohti kohti Kangasalalla sijaitsevaa Karjalaista kulttuurikeskus Äijälää.

Matka taittui rattoistasti sananiekka Juhani Viidan johdolla ja pian bussi jo kurvasikin Äijälän pihaan. Karjalan kansan historiasta saimme mielenkiintoisen elämyksen tutustuttuamme kulttuurihistorialliseen museoon Äijälän vapaaehtoisten kertoessa samalla paikan historiasta. Matkatunnelma huipentui, kun lauloimme porukalla Karjalalaisia lauluja kauniin kevätpäivän ympäröimänä. Laulujen jälkeen oli aika hypätä taas bussiin.

Kulttuurikeskus Äijälä Kangasalalla.

 

Matkalla kohti Valkeakoskea Kaarina Maununtyttären tietä Viita kertoi meille tarinaa Kaarinan elämästä ja sen vaiheista. Valkeakosken läpi ajoimme ihaillen maisemia ja kohta olimmekin jo Lautsian lomakylässä, jossa meitä odotti erittäin runsas ja maittava buffet ateria! NAM !! Aterian nautittuamme istuskelimme hetken terassilla rapsuttaen lomakylän ystävällistä koiraa ja nauttien lämpimästä ilmasta, kunnes oli aika jälleen hypätä bussiin.

Herkullinen Suomalainen kotiateria Lautsian lomakylässä

 

Matkamme jatkui vatsat pulleana kohti Pälkänettä ja samalla saimme kuulla tarinan Kostianvirran taistelusta, kunnes pysähdyimme kauniiseen miljööseen Vehoniemen automuseoon. Vehoniemenharjulla sijaitsevan museon vanhojen autojen lisäksi halukkailla oli mahdollista nousta ihailemaan kauniita maisemia näkötorniin, josta oli laajat näkymät kauniiseen horisonttiin.

Näkötorni Vehoniemenharjulla Pälkäneellä

 

Maisemat tornista.

 

Niihin maisemiin ja tarinoihin matkamme alkoi pikkuhiljaa olla loppupuolella ja bussin oli aika suunnata kohti Hervannan Kaarisiltaa ja sitten Sorinaa.

Matka oli kerrassaan mukava! Ennenkaikkea leppoinen ilman mitään kiirettä ja Juhani Viita matkanjohtajana oli mitä mainioin ja ammattitaitoinen mielenkiintoisine tarinoineen. Naurua ei puuttunut ja matka jää elämään muistoissamme vielä pitkään!

Erityiskiitokset Juhanille vielä kerran!!