Sopimusvuori Ry kotisivu

Mental Health Art Week Tampereella 21.5-27.5.2018

Mistä sinä saat hyvää mieltä? Mental Health Art Week Tampereella 21.5 – 27.5.2018

Mental Health Art Week (MHAW) kutsuu yleisöä kautta Suomen nauttimaan kulttuuri- ja taidetapahtumista 21.—27. toukokuuta.

Tampereella MHAW kokoaa taiteen ja mielenterveyden voimat yhteen useissa taidetapahtumissa teemalla ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?” Teemaa käsitellään kaikille avoimissa monitaiteisissa tapahtumissa.

Kuvataitelija Inka Ylihärsilä toteuttaa kolmeen viikon tapahtumaan yhdessä yleisön kanssa rakentuvan kolmiulotteisen yhteistaideteoksen otsikolla ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?”

Tiistaina 22.5. Arttelissa järjestetään Voi hyvin!- päivä.  Artteli-talo täyttyy monenlaisesta mukavasta
tekemisestä ja kokemisesta. Tapahtuman teemana on kokonaisvaltainen ihmisen hyvinvointi ja tänä
vuonna tapahtumassa on mietitty erityisesti, miten eri sukupolvet voisivat kohdata ja nauttia yhdessä
yhteisestä tekemisestä

Keskiviikkona 23.5. Hiedanrannassa koetaan yhteisöllinen taidetapahtuma, jossa on ohjelmaa kaikenikäisille. Päivän aikana voi vaikkapa osallistua lorupiknikiin, kokeilla yhteisötanssia tai nauttia klovnien esityksestä.

Torstaina 24.5. Mielikahvilassa pidetään monitaiteinen iltatapahtuma. Illan päätteeksi Mieli Musiikkia -soolokeikan esittävä Mara Balls (Maria Mattila) aikoo keikallaan kertoa, kuinka hän on valjastanut mielen haasteet taiteen ja musiikin tekemisen rakennusaineeksi.

Viikon päätteeksi perjantaina 25.5. järjestetään Attilassa keskustelutilaisuus, jossa pohditaan taiteen mahdollisuuksia identiteetin rakentajana, henkisenä voimavarana ja sosiaalisen pääoman kartuttajana.

Viikon aikana Hiedanrannassa on esillä turvapaikanhakijoiden Paperista kiinni – Not Just a Piece of Paper -valokuvanäyttely ja Tampereen Psykiatria- ja päihdekeskuksessa on esillä kaksi taidenäyttelyä, joissa käsitellään muun muassa lapsen ja nuoren kokemusmaailmaa vanhemman päihde- ja mielenterveysongelmien varjoissa.

Viikkoon voi osallistua myös Facebookissa lähettämällä vastauksen kysymykseen ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?” vaikkapa valokuvan tai runon muodossa osoitteessa www.facebook.com/mistasinasaathyvaamielta

Poikkea tapahtumapaikalla ja osallistu sosiaaliseen sirkukseen, yhteisöllisen taideteoksen rakentamiseen ja moniin muihin monimuotoisen taiteen tekotapoihin!

Katso viikon tarkka ohjelma täältä: http://www.mielenterveysseurat.fi/tampere/2018/05/09/mista-sina-saat-hyvaa-mielta-mental-health-art-week-tampereella-21-5-27-5-2018/

Mental Health Art Weekin tapahtumat toteuttavat Suomen Mielenterveysseura ja 23 paikallista mielenterveysseuraa useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Monikulttuurisen teemaviikon tapahtumat tutustuttavat eri kulttuureiden taiteeseen ja yhteisöllisyyteen ja vahvistavat samalla mielen hyvinvointia.

Tampereella viikon toteuttavat yhteistyössä lukuisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa Tampereen mielenterveysseura, Sopimusvuori ry, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Taiteen edistämiskeskus.