Sopimusvuori Ry kotisivu

TUTUSTU HIEDANRANTAAN

Työvalmennusyksikkö sijaitsee Hiedanrannassa, Lielahden kartanossa. Hiedanranta on uusi kehittyvä tulevaisuuden kaupunginosa Näsijärven rannalla. Työvalmennusyksikkö Hiedanranta tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa, osallisuutta vahvistavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta. Työvalmennusyksiköstä löytyy kolme sisäistä yksikköä, joissa kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat voivat toimia. Sisäiset yksiköt ovat nimeltään Kartanon henkeen kuuluvasti: Kartanokahvila Mielihyvin, Konttuuri ja Pehtoorit.

 

 

Ajankohtaista

18.8. Hiedanrannan Puutarhajuhlat

Lämpimästi tervetuloa Hiedanrannan puutarhajuhliin lauantaina 18.8

 

Työvalmennusyksikkömme järjestää tapahtumassa lastentoimintaa, Muistojen Hiedanranta -keskustelutilaisuuden sekä kahvin ja munkkien myyntiä.

 

Lisätietoja tapahtumasta Väliaikaisen Hiedanrannan sivuilta:

https://valiaikainenhiedanranta.fi/tapahtumat/puutarhajuhlat2018

 

 

 

 

 

 

Mental Health Art Week Tampereella 21.5-27.5.2018

Mistä sinä saat hyvää mieltä? Mental Health Art Week Tampereella 21.5 – 27.5.2018

Mental Health Art Week (MHAW) kutsuu yleisöä kautta Suomen nauttimaan kulttuuri- ja taidetapahtumista 21.—27. toukokuuta.

Tampereella MHAW kokoaa taiteen ja mielenterveyden voimat yhteen useissa taidetapahtumissa teemalla ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?” Teemaa käsitellään kaikille avoimissa monitaiteisissa tapahtumissa.

Kuvataitelija Inka Ylihärsilä toteuttaa kolmeen viikon tapahtumaan yhdessä yleisön kanssa rakentuvan kolmiulotteisen yhteistaideteoksen otsikolla ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?”

Tiistaina 22.5. Arttelissa järjestetään Voi hyvin!- päivä.  Artteli-talo täyttyy monenlaisesta mukavasta
tekemisestä ja kokemisesta. Tapahtuman teemana on kokonaisvaltainen ihmisen hyvinvointi ja tänä
vuonna tapahtumassa on mietitty erityisesti, miten eri sukupolvet voisivat kohdata ja nauttia yhdessä
yhteisestä tekemisestä

Keskiviikkona 23.5. Hiedanrannassa koetaan yhteisöllinen taidetapahtuma, jossa on ohjelmaa kaikenikäisille. Päivän aikana voi vaikkapa osallistua lorupiknikiin, kokeilla yhteisötanssia tai nauttia klovnien esityksestä.

Torstaina 24.5. Mielikahvilassa pidetään monitaiteinen iltatapahtuma. Illan päätteeksi Mieli Musiikkia -soolokeikan esittävä Mara Balls (Maria Mattila) aikoo keikallaan kertoa, kuinka hän on valjastanut mielen haasteet taiteen ja musiikin tekemisen rakennusaineeksi.

Viikon päätteeksi perjantaina 25.5. järjestetään Attilassa keskustelutilaisuus, jossa pohditaan taiteen mahdollisuuksia identiteetin rakentajana, henkisenä voimavarana ja sosiaalisen pääoman kartuttajana.

Viikon aikana Hiedanrannassa on esillä turvapaikanhakijoiden Paperista kiinni – Not Just a Piece of Paper -valokuvanäyttely ja Tampereen Psykiatria- ja päihdekeskuksessa on esillä kaksi taidenäyttelyä, joissa käsitellään muun muassa lapsen ja nuoren kokemusmaailmaa vanhemman päihde- ja mielenterveysongelmien varjoissa.

Viikkoon voi osallistua myös Facebookissa lähettämällä vastauksen kysymykseen ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?” vaikkapa valokuvan tai runon muodossa osoitteessa www.facebook.com/mistasinasaathyvaamielta

Poikkea tapahtumapaikalla ja osallistu sosiaaliseen sirkukseen, yhteisöllisen taideteoksen rakentamiseen ja moniin muihin monimuotoisen taiteen tekotapoihin!

Katso viikon tarkka ohjelma täältä: http://www.mielenterveysseurat.fi/tampere/2018/05/09/mista-sina-saat-hyvaa-mielta-mental-health-art-week-tampereella-21-5-27-5-2018/

Mental Health Art Weekin tapahtumat toteuttavat Suomen Mielenterveysseura ja 23 paikallista mielenterveysseuraa useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Monikulttuurisen teemaviikon tapahtumat tutustuttavat eri kulttuureiden taiteeseen ja yhteisöllisyyteen ja vahvistavat samalla mielen hyvinvointia.

Tampereella viikon toteuttavat yhteistyössä lukuisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa Tampereen mielenterveysseura, Sopimusvuori ry, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Taiteen edistämiskeskus.

Avoimet ovet Hiedanrannassa 16.4 klo 13-18

 

Sopimusvuori ry. järjestää huhtikuussa avoimien ovien viikon 16.-20.4.2018. Jokaisessa Sopimusvuori ry:n yksikössä on tuolla viikolla oma teemapäivänsä.

  • Hiedanrannan Pehtoorit ja Konttuurin väki esittelevät kartanon tiloja ja toimintaan tasatunnein.
  • Kartanon kahvilassa voi tuunata oman muffinssin ja kaakaon, tarjolla myös kahvia ja teetä.

 

Lisäksi kartanon tiloissa Sopimusvuori ry:n toimistolla on avoimet ovet ja paikalla ovat

  • toiminnanjohtaja Christa Rajanti
  • kehitysjohtaja Katia Laakso
  • viestintäjohtaja Pirkko Kelemen
  • palveluohjaaja Merja Nuutinen
  • sosiaalietuuksien ohjaus ja neuvonta Annele Huikuri

Tulkaahan rohkeasti juttusille!

 

Työ- ja toimintakeskus Kanavasta järjestetään bussikuljetus klo 14 ja takaisin Kanavaan klo 15

 

 

Tervetuloa tutustumaan Hiedanrannan kartanoon!

 

 

 

Työvalmennusyksikkö Hiedanranta tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa, osallisuutta vahvistavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta. Yksikkömme toimintaan voi tulla tutustumaan torstaisin klo 14. Voit myös sopia kanssamme henkilökohtaisen tutustumisajan.

Pääsiäinen Hiedanrannassa

Aurinkoiset terveiset Hiedanrannasta! Pääsiäisviikkoa voi tulla viettämään Kartanon pihamaalle vaikka munajahdin tai makkaranpaiston merkeissä. Myös Kartanokahvila Mielihyvin palvelee koko Pääsiäisen. Tervetuloa!