Sopimusvuori Ry kotisivu

TUTUSTU HIEDANRANTAAN

Työvalmennusyksikkö sijaitsee Hiedanrannassa, Lielahden kartanossa. Hiedanranta on uusi kehittyvä tulevaisuuden kaupunginosa Näsijärven rannalla. Työvalmennusyksikkö Hiedanranta tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa, osallisuutta vahvistavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta. Työvalmennusyksiköstä löytyy kolme sisäistä yksikköä, joissa kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat voivat toimia. Sisäiset yksiköt ovat nimeltään Kartanon henkeen kuuluvasti: Kartanokahvila Mielihyvin, Konttuuri ja Pehtoorit.

 

 

Ajankohtaista

Uskalla puhua, malta kuunnella

 

 

Tulossa Hiedanrantaan loppu syksystä!

 

PANEELIKESKUSTELUJEN SARJA – ”Uskalla puhua, malta kuunnella”

Hiedanrannassa alkaa räväkkä paneelikeskustelujen sarja polttavan kuumista aiheista!

Nykyaikana enemmän ja enemmän tapetilla olevat teemat kuten mielenterveys, hyvinvointi, lääkitys, kuntouttava työtoiminta yms, tarvitsevat kunnollista tuulettamista ja debatointia. Sopimusvuori ry haluaa nostaa kissoja pöydille. Tarkoitus on käydä syvälle edellä mainittuihin teemoihin, puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja saada aikaan hedelmällistä, jos välillä tiukkaakin, dialogia ja pohdintaa.

Kutsumme paneeleihin sosiaali- ja mielenterveysalan ammattilaisia, palveluiden asiakkaita, kokemusasiantuntijoita kuntoutujia sekä sinut! Paneeleihin toivotaan myös yleisön osallistuvan ja keskustelujen aiheita pyydetään kaikkien kiinnostuneiden ehdottavan edellä mainittuihin teemoihin liittyen. Paneelit pidetään Hiedanrannan Kartanolla, kartanokahvila ”Mielihyvin” tiloissa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa ottamaan kantaa, keskustelemaan ja vaikuttamaan mielipiteisiin; koska hyvinvointi koskee meitä kaikkia!

18.8. Hiedanrannan Puutarhajuhlat

Lämpimästi tervetuloa Hiedanrannan puutarhajuhliin lauantaina 18.8

 

Työvalmennusyksikkömme järjestää tapahtumassa lastentoimintaa, Muistojen Hiedanranta -keskustelutilaisuuden sekä kahvin ja munkkien myyntiä.

 

Lisätietoja tapahtumasta Väliaikaisen Hiedanrannan sivuilta:

https://valiaikainenhiedanranta.fi/tapahtumat/puutarhajuhlat2018

 

 

 

 

 

 

Mental Health Art Week Tampereella 21.5-27.5.2018

Mistä sinä saat hyvää mieltä? Mental Health Art Week Tampereella 21.5 – 27.5.2018

Mental Health Art Week (MHAW) kutsuu yleisöä kautta Suomen nauttimaan kulttuuri- ja taidetapahtumista 21.—27. toukokuuta.

Tampereella MHAW kokoaa taiteen ja mielenterveyden voimat yhteen useissa taidetapahtumissa teemalla ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?” Teemaa käsitellään kaikille avoimissa monitaiteisissa tapahtumissa.

Kuvataitelija Inka Ylihärsilä toteuttaa kolmeen viikon tapahtumaan yhdessä yleisön kanssa rakentuvan kolmiulotteisen yhteistaideteoksen otsikolla ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?”

Tiistaina 22.5. Arttelissa järjestetään Voi hyvin!- päivä.  Artteli-talo täyttyy monenlaisesta mukavasta
tekemisestä ja kokemisesta. Tapahtuman teemana on kokonaisvaltainen ihmisen hyvinvointi ja tänä
vuonna tapahtumassa on mietitty erityisesti, miten eri sukupolvet voisivat kohdata ja nauttia yhdessä
yhteisestä tekemisestä

Keskiviikkona 23.5. Hiedanrannassa koetaan yhteisöllinen taidetapahtuma, jossa on ohjelmaa kaikenikäisille. Päivän aikana voi vaikkapa osallistua lorupiknikiin, kokeilla yhteisötanssia tai nauttia klovnien esityksestä.

Torstaina 24.5. Mielikahvilassa pidetään monitaiteinen iltatapahtuma. Illan päätteeksi Mieli Musiikkia -soolokeikan esittävä Mara Balls (Maria Mattila) aikoo keikallaan kertoa, kuinka hän on valjastanut mielen haasteet taiteen ja musiikin tekemisen rakennusaineeksi.

Viikon päätteeksi perjantaina 25.5. järjestetään Attilassa keskustelutilaisuus, jossa pohditaan taiteen mahdollisuuksia identiteetin rakentajana, henkisenä voimavarana ja sosiaalisen pääoman kartuttajana.

Viikon aikana Hiedanrannassa on esillä turvapaikanhakijoiden Paperista kiinni – Not Just a Piece of Paper -valokuvanäyttely ja Tampereen Psykiatria- ja päihdekeskuksessa on esillä kaksi taidenäyttelyä, joissa käsitellään muun muassa lapsen ja nuoren kokemusmaailmaa vanhemman päihde- ja mielenterveysongelmien varjoissa.

Viikkoon voi osallistua myös Facebookissa lähettämällä vastauksen kysymykseen ”Mistä sinä saat hyvää mieltä?” vaikkapa valokuvan tai runon muodossa osoitteessa www.facebook.com/mistasinasaathyvaamielta

Poikkea tapahtumapaikalla ja osallistu sosiaaliseen sirkukseen, yhteisöllisen taideteoksen rakentamiseen ja moniin muihin monimuotoisen taiteen tekotapoihin!

Katso viikon tarkka ohjelma täältä: http://www.mielenterveysseurat.fi/tampere/2018/05/09/mista-sina-saat-hyvaa-mielta-mental-health-art-week-tampereella-21-5-27-5-2018/

Mental Health Art Weekin tapahtumat toteuttavat Suomen Mielenterveysseura ja 23 paikallista mielenterveysseuraa useiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Monikulttuurisen teemaviikon tapahtumat tutustuttavat eri kulttuureiden taiteeseen ja yhteisöllisyyteen ja vahvistavat samalla mielen hyvinvointia.

Tampereella viikon toteuttavat yhteistyössä lukuisten taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa Tampereen mielenterveysseura, Sopimusvuori ry, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Tampereen kaupungin kulttuurikasvatusyksikkö TAITE ja Taiteen edistämiskeskus.